Veelgestelde vragen

Voor wie is Mistradar interessant?

Mistradar richt zich vooral op natuur-, macro- en landschapsfotografen, zowel beginners als gevorderden. Landschapsfotografen kunnen Mistradar gebruiken om te weten te komen waar en wanneer er zich mooie mistomstandigheden voordoen om sfeervolle landschapsfoto's te maken. Voor macrofotografen is Mistradar dan weer handig bij het bepalen van windstille ochtenden waarbij vlinders, libellen en allerlei andere fauna en flora bedekt zijn met dauwdruppels. Bovendien helpt Mistradar al deze fotografen met het beter leren kennen en inschatten van het weer en gunstige foto-omstandigheden.

Heb ik een smartphone nodig om Mistradar te gebruiken?

Nee, je hebt geen smartphone nodig om Mistradar te kunnen gebruiken. Als je een 'zilver' of 'goud' abonnement kiest, dan ontvang je een standaard smsberichtje die je op elk type gsm kunt ontvangen. Enkel wanneer je een brons abonnement kiest is een smartphone aangewezen omdat je de melding alleen via e-mail ontvangt. Op je smartphone kan je Mistradar meldingen instellen als 'push' e-mail: zo worden deze e-mails automatisch opgehaald en krijg je onmiddellijk een melding als er nieuwe e-mail is. Hoe je dit kan instellen, lees je hier voor iOS of Android. Je doet er goed aan een nieuw e-mailadres aan te maken die je uitsluitend hiervoor gebruikt, zo heb je geen last van ongewenste notificaties.

Zal er overal mist zijn?

Mistradar vraagt de gegevens op van ruim 3000 weerstations van amateurmetereologen over gans België en Nederland. Deze weerstations staan vaak in de tuin van de eigenaar. Het is dus uiteraard niet de bedoeling dat je in de tuin van de eigenaar gaat fotograferen. De metingen zijn echter een goede maatstaf voor de condities in de buurt van dat weerstation. Mist onstaat het vaakst in de buurt van water (rivieren, kanalen, vennen, beken, vijvers, ...), vochtige weilanden, zandgronden, valleien, enz. Als Mistradar je dus een notificatie stuurt voor een bepaalde plaats, moet je dus in geschikte gebieden rondom deze locatie op zoek naar sfeervolle mistige foto's.

Wat als jouw locatie niet wordt gevonden?

Mistradar vindt niet alle steden, gemeenten of locaties in België of Nederland terug. Wanneer de naam van een locatie meedere malen voorkomt of speciale karakters bevat dan bestaat de mogelijkheid dat je deze locatie niet kunt selecteren. In dat geval kies je gewoon een locatie in de buurt.

Via het controlepaneel kan je bovendien nakijken hoeveel weerstations Mistradar terugvindt voor jouw voorkeurslocatie(s). Worden er slechts enkele weerstations op de kaart getoond? Kies dan een locatie in de buurt of geef me een seintje en ik voeg indien mogelijk manueel extra weerstations toe.

Registreer je nu op Mistradar en maak meer mooie mistfoto's!

Ik word lid